Blog

Baklažánové soté s tofu

4 porcie

 

Ingrediencie

50 g čerstvých chilli papričiek

50 g masla

20 g cesnaku

600 g baklažánu

600 g tofu

0,5 dl suché biele víno

 

Postup

Chilli papričky si nakrájame na jemno spolu s cesnakom a premiešame. Baklažán si ošúpeme nakrájame na rezance, jemne osolíme.

Do roztopeného masla pridáme cesnak s chilli papričkami opražíme, pridáme baklažán podusíme, počas dusenia si tofu nakrájame na rezance, ktoré zamiešame a prehrejeme spolu s baklažánom. Pred dokončením zastrekneme vínom a podávame s varenou ryžou.

 

Ako uvariť ryžu:

Ingrediencie

200 g  guľatozrnnej ryže

2 l vody

1 čajovú lyžičku soli

 

Postup na varenú ryžu

Ryžu si uvaríme v osolenej vode s korením, napr.:  kari, kurkuma, grilovacie korenie, petržlená vňať, cibuľka, kôpor...Nekombinovať veľa, stačí jednu dve koreniny.

Ryžu varíme na miernom ohni cca 25 minút.

 

Okoštujeme! Pozerajme sa na jedlo s radosťou.

Želám Vám zdravé trávenie!

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

baklažánové soté s tofu | baklažán

 

baklažánové soté s tofu

 

baklažanové soté s tofu a ryžou