Baklažánové soté s tofu
4 porcie
Ingrediencie
50 g čerstvých chilli papričiek
50 g masla
20 g cesnaku
600 g baklažánu
600 g tofu
0,5 dl suché biele víno
Postup
Chilli papričky si nakrájame na jemno spolu s cesnakom a premiešame. Baklažán si ošúpeme nakrájame na rezance, jemne osolíme.
Do roztopeného masla pridáme cesnak s chilli papričkami opražíme, pridáme baklažán podusíme, počas dusenia si tofu nakrájame na rezance, ktoré zamiešame a prehrejeme spolu s baklažánom. Pred dokončením zastrekneme vínom a podávame s varenou ryžou.
Ako uvariť ryžu:
Ingrediencie
200 g guľatozrnnej ryže
2 l vody
1 čajovú lyžičku soli
Postup na varenú ryžu
Ryžu si uvaríme v osolenej vode s korením, napr.: kari, kurkuma, grilovacie korenie, petržlená vňať, cibuľka, kôpor...Nekombinovať veľa, stačí jednu dve koreniny.
Ryžu varíme na miernom ohni cca 25 minút.
Okoštujeme! Pozerajme sa na jedlo s radosťou.
Želám Vám zdravé trávenie!
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.