Pikantné tofu s karfiolom
4 porcie
Suroviny
600 g pikantného údeného tofu !!!Celiatici použijú vhodné len pre bezlepkárov.
1000 g karfiolu
Vodu podľa potreby
20 g soli
30 g cesnaku
0,5 dl oleja
50 g nasekaných vlašských orechov
Postup
Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Najednotíme na také 2,5 až 3 cm nožičky, tofu nakrájame na rezance.
Do oleja pridáme na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme, pridáme ružičky karfiolu, zľahka opečieme a zastrekneme vývarom z karfiolu – 1 dl, podusíme, aby vývar prešiel do karfiolu a pridáme na rezance nakrájané tofu, prehrejeme, prípadne zastrekneme vývarom.
Posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
Podávame s varenými zemiakmi.
Okoštujeme.
Želám Vám zdravé trávenie.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.