Pečené jablko s medovníkom
Na 2 poháre
Ingrediencie
100 g medovníčky !!!Celiatici použijú len perníky vhodné pre celiatikov.
100 g jabĺk
5 g orechy
20 ml sunguick (sirup)
100 g hrušku
2 ks jahody
5 g masla na pokvapkanie jablka a hrušky
5 g škoricového cukru na posypanie jablka a hrušky
Postup
Ako upečieme jablko a hrušku
Jablko a hrušku nakrájame na 1,5 cm kolieska, dáme na plech na spodok plechu môžeme použiť aj mastný papier na pečenie. Kolieska pokvapkáme maslom, posypeme škoricovým cukrom a pečieme do zmäknutia v rozohriatej rúre na 150 °C približne 5 - 6 minút. Hrušky sa pečú dlhšie.
Upečené necháme vychladnúť až potom vnútrajšok jadrovník vydlabeme lyžičkou.
Medovníčky podrvíme a namočíme do sunguicku (sirupu).
Do pohára na spodok dáme koliesko upečeného jablka, posypeme posekanými orechmi, prikryjeme medovníkom so sunguickom, na to vložíme koliesko pečenej hrušky. Pohár ukončíme čokoládovým krémom a jahodou.
Čokoládový krém
Ingrediencie
1 dl vody
50 g kakaa
50 g kryštálového cukru
100 g masla
Ako pripravíme čokoládový krém
Do menšej mištičky si dáme vodu, prisypeme kakao, cukor, rozmiešame a varíme kým nám nevznikne hustá kaša, ktorú necháme vychladnúť.
Do vychladnutej kaše postupne primiešame maslo a vymiešame na nadýchaný krém.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.