Biskupský chlebíček
Ingrediencie
6 vajec
120 g práškového cukru
Šťava a kôra z pol citróna
30 g hrozienok
50 g čokolády
30 g mandlí
120 g hrubej múky !!!Celiatici použijú múku vhodnú len pre celitikov.
5 cl rumu na namočenie hrozienok !!!Celiatici použijú pravý rum vhodný pre celiatikov, alebo bez rumu, tak ako pre deti.
Tuk na vymastenie chlebíčkovej formy
Postup
Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme žĺtka, prilejeme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna, prisypeme múku, pridáme posekanú čokoládu, posekané mandle, hrozienka namočené v rume a všetko spolu zľahka premiešame.
Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, vložíme do nej pripravené cesto a vo vyhriatej rúre na 150 °C pomaly pečieme približne hodinu, cesto by sa malo od krajov odliepať.
Upečený chlebíček necháme chvíľu prechladnúť, potom ho z hormy vyklopíme, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Tip
Biskupský chlebíček môžete poliať polevou: čokoládovou, alebo citróvou. Do cesta môžeme pridávať rôzne druhy ovocia, alebo oriešky, kešu, či kokos.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.