Blog

Biskupský chlebíček

 

Ingrediencie

6 vajec

120 g práškového cukru

Šťava a kôra z pol citróna

30 g hrozienok

50 g čokolády

30 g mandlí

120 g hrubej múky !!!Celiatici použijú múku vhodnú len pre celitikov.

5 cl rumu na namočenie hrozienok !!!Celiatici použijú pravý rum vhodný pre celiatikov, alebo bez rumu, tak ako pre deti.

Tuk na vymastenie chlebíčkovej formy

 

Postup

Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme žĺtka, prilejeme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna, prisypeme múku, pridáme posekanú čokoládu, posekané mandle, hrozienka namočené v rume a všetko spolu zľahka premiešame.

Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, vložíme do nej pripravené cesto a vo vyhriatej rúre na 150 °C pomaly pečieme približne hodinu, cesto by sa malo od krajov odliepať.

Upečený chlebíček necháme chvíľu prechladnúť, potom ho z hormy vyklopíme, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

 

Tip

Biskupský chlebíček môžete poliať polevou:  čokoládovou, alebo citróvou. Do cesta môžeme pridávať rôzne druhy ovocia, alebo oriešky, kešu, či  kokos.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

biskupský chlebíček | dezert | dezerty | vianočné recepty | koláč | múčnik | zákusok

 

biskupsky chlebicek

 

biskupský chlebíček

 

biskupsky chlebicek múčnik

 

biskupský chlebíček | biskupsky chlebicek | dezert | múčnik | mucnik | koláč