Mandľové sucháriky
Ingrediencie
5 bielkov
150 g práškového cukru
150 g hladkej múky špeciál !!!Celiatici použijú múku len vhodnú pre celiatikov.
60 g nelúpaných mandlí
60 g orieškov (lieskovce)
Tuk na pomastenie formy „srnčieho chrbta“
Postup
V miske vymiešame sneh z bielkov a cukrom, primiešame múku.
Pridáme nelúpané mandle, oriešky a zľahka všetko premiešame.
Cesto vylejeme do formy srnčieho chrbta vymastenej len tukom bez múky. Upečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C, približne 20 minút tak, že kraje cesta by sa mali odliepať od formy. Po upečení ho aj s formou zabalíme do alobalu a odložíme bokom do druhého dňa.
Na druhý deň koláč vyklopíme z formy, pokrájame na tenké plátky, poukladáme na plech a usušíme v mierne teplej rúre. Farbu si sledujeme, aby neboli príliš tmavé, ale len chrumkavé.
Pochutíme si!
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.