Medvedie labky
Ingrediencie
270 g hrubej múky !!!Celiatici použijú len múku vhodnú pre celiatikov.
210 g masla
100 g zomletých mandlí
160 g práškového cukru
Trocha mletej škorice
30 g kakaa
Citrónová kôra
4 ks voňavé klinčeky
2 žĺtky
Formičky na medvedie labky
Postup
S preosiatou múkou spojíme maslo, pridáme mandle, cukor, škoricu, kakao, postrúhanú citrónovú kôru, mleté klinčeky, žĺtky a zamiesime cesto, ktoré necháme hodinu v chlade odpočívať. Potom kúsky cesta povtláčame do nevymastených labkových formičiek asi do troch štvrtín, poukladáme na plech a pečieme v rúre pri teplote 160 °C približne 20 minút. Upečené a trocha prechladnuté vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Okoštujeme!
Tip: Pečenie si sledujeme, lebo cesto je kakaové hnedé a ťažko rozoznať ich upečenie. Malo by sa od krajov odliepať, preto ich neplníme až do vrchu, ľahšie to poznáme. Nesmú byť ani veľmi horúce a ani veľmi vychladnuté, musia byť tak akurát do ruky, lebo by sa zle vyklápali z formičiek.
Moja rada
Práškový cukor si môžete rozmiešať s vanilkovým cukrom.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.