Blog

Citrónový krém s pečeným jablkom v špičke

3 porcie

 

Ingrediencie

Na pečené jablká

3 ks jablká o priemere 6 – 7 cm

10 g masla

20 g škoricový cukor

3 ks roztlačený voňavé klinčeky

 

Citrónový krém

150 ml smotany na šľahanie

150 ml sladené kondenzované mlieko (salko)

50 ml citrónovej šťavy (podľa potreby)

 

Ukončenie pohára

100 ml šľahačkovej smotany

1 limetku

 

Postup

Jablká si očistíme, nakrájame na 1,5 cm kolieska a dáme na plech, pokvapkáme maslom,  jemne posypeme škoricovým cukrom v ktorom je zamiešaný roztlačený klinček. Upečieme v rúre do mäkka pri teplote 180 °C približne  5 – 10 minút. Upečené jablká necháme vychladnúť a lyžičkou odstránime jadrovník.

Tip: (Tepelnú úpravu si sledujeme.)

 

Citrónový krém

V miske vyšľaháme smotanu  do tuha a vmiešame sladené salko. Nakoniec krém dochutíme citrónovou šťavou.

 

Ako vrstvíme pohár

Pohár  vrstvíme tak, že na spodok vložíme upečené jablko, na to krém, upečené jablko,  krém a upečené jablko .

Pohár ukončíme vyšľahanou šľahačkovou smotanou a limentkovými vlasmi.

Pochutíme si!

 

Moja rada

Pohár môžete servírovať nasekanými pistáciami, či praženými kokosovými lupeňami.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

citrónový dezert | citrónový ovocný pohár | ovocné poháre | ovocný pohár | ovocný pohár na oslavu | zdravé dezerty

 

citrónový dezert | citrónový ovocný pohár | ovocné poháre | ovocný pohár | ovocný pohár na oslavu | zdravé dezerty

 

citrónový dezert | citrónový ovocný pohár | ovocné poháre | ovocný pohár | ovocný pohár na oslavu | zdravé dezerty