Citrónový krém s pečeným jablkom v špičke
3 porcie
Ingrediencie
Na pečené jablká
3 ks jablká o priemere 6 – 7 cm
10 g masla
20 g škoricový cukor
3 ks roztlačený voňavé klinčeky
Citrónový krém
150 ml smotany na šľahanie
150 ml sladené kondenzované mlieko (salko)
50 ml citrónovej šťavy (podľa potreby)
Ukončenie pohára
100 ml šľahačkovej smotany
1 limetku
Postup
Jablká si očistíme, nakrájame na 1,5 cm kolieska a dáme na plech, pokvapkáme maslom, jemne posypeme škoricovým cukrom v ktorom je zamiešaný roztlačený klinček. Upečieme v rúre do mäkka pri teplote 180 °C približne 5 – 10 minút. Upečené jablká necháme vychladnúť a lyžičkou odstránime jadrovník.
Tip: (Tepelnú úpravu si sledujeme.)
Citrónový krém
V miske vyšľaháme smotanu do tuha a vmiešame sladené salko. Nakoniec krém dochutíme citrónovou šťavou.
Ako vrstvíme pohár
Pohár vrstvíme tak, že na spodok vložíme upečené jablko, na to krém, upečené jablko, krém a upečené jablko .
Pohár ukončíme vyšľahanou šľahačkovou smotanou a limentkovými vlasmi.
Pochutíme si!
Moja rada
Pohár môžete servírovať nasekanými pistáciami, či praženými kokosovými lupeňami.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.