Dezert s mascarpone, banánmi a jahodami
2 porcie
Ingrediencie
125 g mascarpone
200 ml šľahačkovej smotany (33 %)
2 balíčky vanilkového cukru
2 banány
100 g jahôd
100 g sušienok !!! Celiatici použijú sušienky vhodné, len pre celiatikov.
Na dozdobenie
20 g čokolády !!! Celiatici použijú čokoládu vhodnú len pre celiatikov.
5 g nasekaných lúpaných mandlí
Postup
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme mixérom spolu s vanilkovým cukrom a mascarpone. Vznikne nám tuhý krém.
Do pohárov postupne navrstvíme nalámané sušienky, na to dáme mascarponový krém, potom kolieska banánov, ktoré prikryjeme mascarponovým krémom.
Na krém poukladáme jahody a najvrchnejšia vrstva bude mascarponový krém.
Poháre dozdobíme plátkami čokolády, nasekanými lúpanými mandľami, prípadne kakaom, škoricou a mätou. Dezert necháme v chladničke, aby nám sušienky dobre zmäkli.
Pochutíme si!
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.