Tvarohovo – jogurtový dezert
2 porcie
Ingrediencie
Tvarohový krém
200 g jemného tradičného tvarohu
1 vanilkový cukor
20 g nastrúhaného kokosu (kokosová múčka)
Jogurtový krém
100 g bieleho jogurtu
1 zrelý banán
1 PL medu
1 ČL škorice
Na spodok pohárov a dozdobenie
100 g sušienok !!! Celiatici použijú sušienky, len vhodné pre celiatikov.
1 PL malinového sirupu
Postup
Tvarohový krém
Jemný tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a strúhaným kokosom, vznikne nám hustý, vzdušný krém.
Jogurtový krém
Banán ošúpeme a roztlačíme vidličkou, alebo rozmixujeme, zmiešame s jogurtom, škoricou a medom, vznikne nám jemný krém.
Vrstvenie pohárov
Zoberieme pripravené dezertné poháre. Na spodok pohára dáme rozdrvené sušienky, ktoré prikryjeme tvarohovým krémom.
Na krém uložíme kolieska banánu a prikryjeme ich vrstvou jogurtového krému.
Poháre dozdobíme nasekanými lúpanými mandľami, nalámanými sušienkami, polejeme domácim malinovým sirupom, a dáme do chladničky vychladnúť.
Pochutíme si!
Tip
Ja používam maslové sušienky, grahamové, alebo aj sušienky z lineckých koláčikov, obľúbené sú aj sušienky z medvedích labiek a pre celiatikov doporučujem len bezlepkové.
Moja rada
Tento dezert je vhodný aj pre návštevy, je vhodný napríklad ako sladké raňajky, desiatu, alebo olovrant.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.