Tvarohové šišky
Ingrediencie
250 g tvarohu
250 g hladkej múky
2 vajcia
1 (ML) malá lyžička sódy bikarbóny
Štipka soli
60 g zmäknutého masla
Na obaľovanie
Práškový a vanilkový cukor
Na dozdobenie
Džem a šľahačková smotana
Postup
Do misky si dáme múku, urobíme jamku, prisypeme tvaroh, vklepneme vajcia, pridáme sódu bikarbónu, soľ a zmäknuté maslo.
Všetko spolu vypracujeme na pevné cesto. Cesto vyvaľkáme na plát o hrúbke 0,5 – 1 cm. Vykrajovatkom vykrájame kolieska a hneď ich vyprážame na oleji z obidvoch strán. Do zlatova vypražené vyberieme a obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.
Podávame s džemom, alebo aj so šľahačkou.
Moja rada
Zvyšné cesto nevyhadzujeme, ale opäť spracujeme a použijeme na šišky pokým sa nám cesto úplne neminie.
Okoštujeme!