Krupicová kaša
Ingrediencie
500 ml mlieka farmárskeho
3 PL krupice
1 PL cukor
Štipku himalájskej soli
Na dochutenie:
1 PL masla
1 kávová lyžička škorice
1 kávová lyžička kakaa
Ľubovoľné ovocie
Postup
-
Do hrnca si nalejeme mlieko, štipku soli.
-
Keď začne vrieť, pomaly za stáleho miešania sypeme krupicu.
-
Varíme dovtedy, kým získame polohustú kašu.
-
Hrniec z pece odoberieme, pridáme maslo a cukor.
-
Naložíme na tanier ochutíme ľubovoľným korením, vanilkou, škoricou, mletým kardamom, klinčekom, sladidlom podľa vlastného výberu, kakaom.
-
Podávame ešte teplé, vtedy najlepšie chutí a dobre zasýti. Je to výborná pochúťka aj pre malé deti.
Môj tip
Chutí aj bez cukru ak si do kaše pridáte banány, jablká alebo iné ovocie ako čučoriedky, maliny, jahody, marhule, broskyne. Jablko a banány kašu príjemne osladia. Na osladenie môžete použiť včelí med, trstinový cukor, steviu, alebo brezový cukor. Obsahujú nízky glykemický index a je to dobré jedlo aj pre diabetikov.
Moja rada
Môžete použiť strúhanú citrónovú či pomarančovú kôru, ktoré neboli chemicky neošetrené a posypať semienkami alebo orieškami, prípadne použiť datľový či slivkový sirup.