Ovsená kaša
1 porcia
Ingrediencie
1-2 hrste ovsené vločky
2 dcl mlieka
1 čajovú lyžičku masla
Himalájska soľ
cukor
Postup
Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme ovsené vločky. Počas varenia miešame kým kaša nezhustne. Pridáme cukor, alebo med na osladenie. Na zjemnenie vmiešame trochu masla. Ja používam aj štipku soli. Servírujeme s nastrúhaným jablkom. Dochucovať môžete ľubovolným ovocím napríklad je to banán, čučoriedky, maliny, marhule, broskyne, goji, chia semienka. Samozrejme, že môžete používať aj ľubovolné korenie, kardamom, vanilku, klinčeky, škoricu. Môžete použiť nastrúhanú citónovú, alebo pomarančovú chemicky neošetrovanú kôru. Posypať môžete kakaom, vlašskými, píniovými orieškami, alebo semienkami z tekvice či sezamu. Sú to veľmi jednoduché a rýchle raňajky, ktoré zasýtia školákov aj športovcov.
Moja rada
Kašu nalievame do taniera, alebo inej mištičky, ktorú sme si predom vypláchli studenou vodou, vtedy sa tak nelepí na tanier. Ak ste alergický na kravské mlieko, môžete ho nahradiť iným rastlinným liekom, alebo jednoducho vodou.
Môj tip
Často používam mandľové mlieko a arašidové malo, ktoré si pripravujem sama. V obchode dostanete kúpiť aj bezlepkové ovsené vločky, ktoré sú vhodné aj pre celiatikov.