Arašidové maslo
Ingrediencie
300 g arašidy
1 -2 PL Olej olivový
Štipka himalájskej soli
1 čajová lyžička cukor
Postup
-
Arašidy najprv olúpeme od tvrdej šupky, dáme na plech a vo vyhriatej rúre na 150 °C opražíme do zlatova.
-
Opražené vsypeme do mixéra a mixujeme pokým nevznikne jemná hmota.
-
Keď sme z opražených orechov dosiahli požadovanú hrúbku, do rozmixovanej hmoty prilejeme olej, podľa chuti soľ, alebo cukor a ešte chvíľu všetky ingrediencie dôkladne rozmixujeme na jemnú, kvalitnú homogénnu, ťahajúcu sa hmotu.
-
Podávame natreté na chlieb, alebo ho jeme len tak na lyžičku, pridávame do omáčok k mäsu, natierame s ním palacinky, alebo lievance /dolky, talky/.
Moja rada
Najlepšie je ak si ho pripravíte doma za pomoci členov rodiny si arašidy rýchle olúpete.
Tí lenivší si arašidy môžu kúpiť v niektorej zdravej výžive, alebo v supermarkete. Oleja pridávajte podľa toho aké to chcete mať husté. Miesto olivového oleja môžete použiť s vôňou, alebo bez vône kokosový olej.