Cesnaková polievka so zemiakmi
4 – 5 porcie vhodné aj pre bezlepkárov
Ingrediencie
6 – 7 strúčikov cesnaku
3 – 4 ks zemiaky
2 vajíčka
Himalájsku soľ
Korenie
1 l Pitnú pramenitú vodu, alebo kurací vývar
2 krajce chleba !!! Celiatici použijú chlieb vhodný pre celiatikov
Postup
Do hrnca si vložíme očistené, nakrájané na kocky zemiaky a zalejeme ich vodou. Posolíme a varíme asi tak 10 minút. Ak sú zemiaky do mäkka uvarené pridáme rozhabarkované vajíčka, necháme ešte prevrieť, pridáme roztlačený cesnak, zamiešame a odstavíme z pece. Ochutíme korením, soľou a petržlenovou vňaťou.
Kým sa nám polievka varí, nakrájame si 2 krajce chleba (!!! Celiatici použijú chlieb bezlepkový vhodný pre celiatikov) na malé kocky, ktoré si dáme do rúry na suchom plechu opražiť do ružova. Podávame. Dobrú chuť!
Moja rada
Rúru s chlebovými kockami, krutónami (!!! Celiatici chlieb, alebo krutóny, len vhodné pre celiatikov) si kontrolujeme, aby sa nám nespálili. Cesnak dávame do polievka až na koniec, aby sa v ňom zachovali všetky dôležité vitamíny a minerály. Zemiaky z polievky ochutnajte, ak sú mäkké môžete polievku podávať.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov