Tekvicová hokkaido polievka
4 - 5 porcie
Ingrediencie
1 menšiu tekvicu Hokkaido
3 ks zemiaky
Himalájska soľ
Mleté čierne korenie
Voda
Muškátový oriešok
Tekvicový olej na dochutenie
Tekvicové semienka
Postup
1. Očistené a na kocky nakrájané zemiaky som dala variť do vody, ktorú som osolila himalájskou soľou a mletým čiernym korením.
2. Tekvicu som umyla, rozrezala na dve polovice, semienka som vydlabala a celú tekvicu bez ošúpania som nakrájala na menšie kocky, ktoré som pridala ku zemiakom.
3. Všetko som varila do zmäknutia.
4. Keď boli zemiaky a tekvica mäkké ponorným mixérom som ich rozmixovala.
5. Polievku som ochutnala, pridala himalájsku soľ a nastrúhaný muškátový oriešok, ktorý vylepší každému jedlu chuť.
6. Pred podávaním som hotovú polievku poliala tekvicovým olejom a posypala semienkami z tekvice.
Dobrú chuť!
V prípade menších úprav receptu uverejnených v texte je vhodné aj pre bezlepkárov.