Blog

Vajíčkový šalát

 

Ingrediencie

8  ks vajíčka farmárske

3 PL majonézy

3 PL sladkej smotany

Himalájsku soľ

Mleté čierne korenie

Pažítka

 

Postup

Vajíčka umyte pod tečúcou vodou a so škrupinou varte ponorené vo vode 8 minút. Potom ich rýchlo schlaďte studenou vodou a ošúpte od škrupiny. Pokrájajte ich na väčšie kúsky, pridajte majonézu zmiešanú so smotanou, soľou, mletým čiernym, alebo farebným korením. Všetko zľahka premiešajte tak , aby sa chute spojili a podávajte. Vajíčkový  šalát posypte čerstvou nakrájanou pažítkou.

 

Tip

Moja rada

Ak použijete majonézu pripravenú z vajec a oleja bude recept uverejnený vhodný aj pre bezlepkárov. Vajíčka nevarte dlho, lebo budú žĺtka po okrajoch zelené. Takto pripravený šalát je výborný na použitie v studenej kuchyni ako predjedlo, na chlebíčky, bagety,  na rôzne slávnostné príležitosti, obložené misy so zeleným hlávkovým  šalátom, šunkou, syrom, čínskou, alebo pekínskou kapustou.

 

vajíčkový šalát

 

vajíčkový šalát

 

vajíčkový šalát