Vajíčkový šalát
Ingrediencie
8 ks vajíčka farmárske
3 PL majonézy
3 PL sladkej smotany
Himalájsku soľ
Mleté čierne korenie
Pažítka
Postup
Vajíčka umyte pod tečúcou vodou a so škrupinou varte ponorené vo vode 8 minút. Potom ich rýchlo schlaďte studenou vodou a ošúpte od škrupiny. Pokrájajte ich na väčšie kúsky, pridajte majonézu zmiešanú so smotanou, soľou, mletým čiernym, alebo farebným korením. Všetko zľahka premiešajte tak , aby sa chute spojili a podávajte. Vajíčkový šalát posypte čerstvou nakrájanou pažítkou.
Tip
Moja rada
Ak použijete majonézu pripravenú z vajec a oleja bude recept uverejnený vhodný aj pre bezlepkárov. Vajíčka nevarte dlho, lebo budú žĺtka po okrajoch zelené. Takto pripravený šalát je výborný na použitie v studenej kuchyni ako predjedlo, na chlebíčky, bagety, na rôzne slávnostné príležitosti, obložené misy so zeleným hlávkovým šalátom, šunkou, syrom, čínskou, alebo pekínskou kapustou.