Vykrajované veľkonočné pečivo
Ingrediencie
250 g hrubej, alebo hladkej pšeničnej múky
1/2 kypriaci prášok do pečiva
100 g masla
100 g práškového cukru
1/2 vanilky
1 vajce
Postup
Všetky ingredincie múku, kypriaci prášok, maslo, cukor, vanilku a vajce dáme do misky a spracujeme pevnejšie cesto. Cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré kladieme na pripravený plech. Koláčiky pečieme 5 – 6 minút v rozohriatej rúre na 150 °C. Farbu pečiva kontrolujeme, aby sa nám nespálili.
Po upečení ich posypeme cukrom, alebo ich spájame s ríbezľovým džemom. Ozdobiť ich môžete s bielkovom polevou, čokoládou, alebo ich už jete čisté bez cukru. Výborne chutia.
Tip
Plech sa nemusí ničím vytierať, lebo cesto je dosť mastné.