Zemiaková polievka
Ingrediencie
5 ks stredne veľkých zemiakov
3 ks bobkového listu
Himalájskej soli
Celé čierne korenie (peper)
5 guličiek nového korenia
Pitnej vody, alebo vývaru
2 dl mlieka
2 PL hladkej pšeničnej múky !!! Celiatici použijú len múku vhodnú pre celiatikov Napr.: ryžovú
250 ml smotany
1 PL octu !!! Celiatikom odporúčam ocot jablčný, alebo vinný
1 ČL cukru
Postup
Do hrnca si nalejem vodu, zemiaky očistené a nakrájané na kocky. Pridám koreniny, bobkový list, nové a celé čierne korenie, soľ a pod pokrievkou dusím. Keď sú zemiaky skoro uvarené prilejem vodu, mlieko, alebo vývar. Polievku zahustím zátrepkou (v mlieku rozmiešaná múka), varím do vtedy, pokým sa múka a zemiaky neuvaria.
Na koniec ešte nasypem trošku cukru, polievku zjemním smotanou, dochutím octom, dozdobím s nasekanou petržlenovou vňaťou a zjeme.
!!! Celiatici použijú len potraviny vhodné pre celiatikov