Hruška štvrťky nelúpané so šupkou
Hruška obyčajná (Pyrus Communis L.)
Plod (Fructus Pyri Communis)
Krajina pôvodu: Turecko
Úprava: Sušenie
Sušené hrušky v bio kvalite obsahujú vitamín C, P, zinok a draslík. Sú cenným zdrojom kyseliny listovej, ktorá podporuje správnu krvotvorbu. Spevňujú cievne steny, pôsobia močopudne a žlčopudne. Blahodárne pôsobia na funkcie žalúdka a srdca. V minulosti sa odvar z hrušiek užíval pri zvýšenej teplote až horúčke a zimnici. Vysoký obsah trieslovín pôsobí protizápalovo pri ochoreniach tráviacej sústavy, srdca a krvného obehu. Napomáhajú pri vyplavovaní toxínov von z tela. Viažu na seba i tažké kovy a neutralizujú ich. Urýchľujú peristaltiku, odvodňujú a mierne znižujú krvný tlak.
Parametre, analýza :
Sodík 11,0 mg
Vitamín B1 0,1 mg
Vitamín B2 0,1 mg
Vitamín B3 0,6 mg
Vitamín B5 0,2 mg
Vitamín C 15,8 mg
Vitamín E 1,3 mg
Železo 1,366 mg
Vápnik 43 mg
Horčík 36 mg
Draslík 403 mg
Fosfor 72 mg
Zinok 1,119 mg
Meď 0,43 mg
Mangán 0,222 mg
Fluór 0,057 mg
Jód 0,005 mg
Nutričné hodnoty v 100 g výrobku :
Energia v kj 1100
Energia v kcal 263
Proteíny 2,3 g
Uhlohydráty 59,1 g
z toho cukor 41 g
Tuky 1,4 g
Mono nenasýtené 0,4 g
Poly nenasýtené 0,6 g
Vláknina 14,2 g
Produkt spĺňa nariadenie Európskeho spoločenstva ohľadom genetickej modifikácie.
Podľa EEC 1829/2003 a 1830/2003 produkt nebol geneticky modifikovaný.
Produkt nebol ionizačne ošetrený.
Nariadenie Európskeho Parlamentu a Rady č 1924/2006 zo dňa 20. decembra 2006 výslovne zakazuje predajcom uvádzať u potravín a doplnkov stravy akákoľvek "zdravotné, alebo výživové tvrdenie", okrem tých, ktoré schváli priamo Európska Komisia alebo Európsky úrad pre bezpečnosť potravín. Preto tu neuvádzame žiadne zdravotné tvrdenia, ktoré by mohli vyvolať domnienku, že prípravok má liečivé účinky. Informácie o zdravotných účinkoch jednotlivých zložišek si preto musíte naštudovať z iných dostupných zdrojov.
„zdravotné tvrdenie“ je každé tvrdenie, ktoré udáva, naznačuje alebo vyvoláva dojem, že existuje súvislosť medzi kategóriou potravín,
potravinou alebo jednou z jej zložiek a zdravím
„tvrdenie o znížení rizika ochorenia“ je každé zdravotné tvrdenie, ktoré udáva, naznačuje alebo vyvoláva dojem, že konzumácia nejakej kategórie potravín, potraviny alebo jednej z jej zložiek vo významnej miere znižuje rizikový faktor výskytu ochorenia u ľudí;
Upozornenie:
Tento produkt je iba doplnkom zdravej výživy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Výrobok nie je určený k použitiu ako náhrada pestrej stravy. Produkt neobsahuje elergény podľa 2007/68/EEC.